Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Venkelsoep met coquilles en dille

Het is altijd zo gezellig als vrienden onverwachts langskomen. Helemaal als ze ook nog kunnen blijven eten. Ik had nog meer dan voldoende andijviestamp. Dus dat was geen probleem. Om niet alleen een stamppot op tafel te hoeven zetten maakte ik ook nog deze heerlijke eenvoudig venkelsoep klaar. Ik had toevallig nog een paar coquilles in de vriezer. Deze hoef je natuurlijk niet perse te gebruiken. De soep is zo ook al heerlijk. Maar ze maken de soep wel helemaal af.

Op verzoek van manlief het ik deze soep een week later bij een etentje weer gemaakt. Ook hier weer een succes!

Voor 4 personen:

  • 1 venkelknol
  • 2 uitjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 kleine aardappels
  • 1 liter water
  • olijfolie
  • 2 groente bouillonblokjes
  • verse dille
  • klein beetje witte martini (Optioneel. Niet 100% verantwoord, maar geeft wel een lekkere smaak)
  • peper en zout naar smaak
  • 8 coquilles
Snij de ui en knoflook in stukjes en fruit dit aan in wat olijfolie. Snij ondertussen de venkelknol in grove stukken en voeg dit ook toe aan de uien en knoflook. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Doe dit ook in de pan. (de aardappelen geven een mooie binding aan de soep) Laat dit een minuut of 5 stoven in de olijfolie.

Voeg het water toe en laat dit aan de kook komen. Zet het vuur laag zodra de venkel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de boullion en martine toe. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de coquilles in een koekenpannetje. Zorg dat het vuur hoog is en de coquilles aan beide kanten licht gebruind zijn. Ze mogen best nog een tikkeltje rauw van binnen zijn. Snijd de coquilles in reepjes.

Doe de soep in de borden, verdeel de coquilles over de borden en garneer met de dille.

Smakelijk!
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik heb de soep afgelopen zaterdag als voorgerecht gemaakt toen wij vrienden te eten hadden en iedereen vond m heerlijk! Bedankt weer voor t fijne recept!