Wanneer ik naar mijn werk ga neem ik altijd mijn eigen lunch mee. Op mijn werk hebben we veel lunch mogelijkheden. Ik vergelijk het wel eens met een food court zoals je dat in America ziet. Je hebt verschillende plekken waar je verschillend soorten eten kunt kopen. Brood, salades, tosties, een warme maaltijd, een counter voor panini’s, een counter voor bio, een saladebar noem maar op. Maar toch weet ik dan niet 100% zeker wat ik eet en of ik dat dan ook wil eten. Daarom dus mijn eigen bakjes voor de lunch.
Ik moet zeggen dat ik gisteren op facebook in een status update van Ralph Moorman, schijver van de Hormoonfactor en van het Hormoonbalansdieet, las dat je beter geen rauwe kool kunt eten. Het ging ook over de raw food beweging. Misschien ging het om te veel rauwe kool. Ik moet er nog eens induiken waarom hij dat schreef. Ondertussen weet ik zeker dat mijn lunch heel wat beter is dan bijvoorbeeld een bamieschijf met chilisaus!
Donderdag zag mijn lunch er zo uit:
- Een handje vol fijngesneden spitskool, reepjes
- 1/2 avocado
- paar eetlepels tonijn
- fijn gesneden lente ui (incl. groen)
- 1 tl mosterd
- 50 ml? olijfolie
- 1 tl honing
- 1 tl citroensap
