We hebben vakantie! En wat een geluk hebben we met het weer. Het plan is om in Nederland te blijven. We vermaken ons prima met uitstapjes. Manlief en de kinderen zijn al naar autoraces in Francorchamps (België) wezen kijken, zondag zijn we naar de Brain Experience in het Evoluon in Eindhoven geweest en gisteren naar de Floriade.
Allemaal heel erg leuk. Waar ik wel keer op keer tegen aan loop is dat het eten wat je ergens anders koopt nooit het eten is wat je eigenlijk zou willen eten. Vaak nemen we dingen mee, maar ook niet altijd. Vooral Tom vind het moeilijk om anderen dat (voor hem) heerlijke broodje hamburger te zien eten. We doen daar ook niet altijd moeilijk over, maar we moeten er voor waken dat hij niet al te veel rotzooi binnenkrijgt.
Ik houd nog wel van salades. Helaas maken we Tom daar niet blij mee.
De muffins en taartjes die ik bak zijn goed mee te nemen en een prima alternatief voor alle fabrieks-muffins die op attractieparken te koop zijn.
Over deze taart / cake heb ik wel een paar keer moeten doen voordat ik hem goed kreeg. Deze taart heeft een heerlijke frisse sinaasappel smaak met een licht bittertje. Dit komt omdat je de hele sinaasappel gebruikt. Ja de hele sinaasappel, dus ook de schil en het wit. Maar geloof me, het is echt heel erg lekker.
- 3 grotere of 4 kleine sinaasappels (biologisch)
- 350 gram amandelmeel
- 50 gram gesmolten kokosolie
- 6 eieren, gesplitst
- 1 tl bakingsoda
- 1 tl appelciderazijn
- 3/4 cup – 180 ml honing of maple syrup
- snufje zout

Hallo Barbera, ik lees bij de ingrediënten dat de eieren gespitst moeten worden. In de bereiding kom ik dat niet meer tegen. Is hier een stap overgeslagen of kunnen de eieren ongesplitst verwerkt worden?
Hallo Barbera,
Vandaag voor het eerst een recept van jou gemaakt, de sinaasappel cake. Hij is lekker maar kan nog iets aangepast worden. Iets minder sinaasappel en wil het nog proberen met maple surup. Nu alleen met honing gezoet.
Zou kokosbloesemsuiker ook kunnen? Zo ja hoeveel?
Ik heb gisteren bij de Ekoplaza kastanjemeel gekocht, ken jij dat ook en heb je recepten daarvan?
Hoi Nia,
Ik ga er van uit dat kokosbloesemsuiker ook prima kan. Mijn advies is om het beetje bij beetje door het beslag te mengen en te proeven. Dan kun je het makkelijk zelf beoordelen.
Kastanjemeel heb ik nog nooit gebruikt. Klinkt interessant. Ik zal het as zaterdag ook eens meenemen en mee gaan experimenteren. Wie weet volgen er dan recepten op dit blog!
Hoi Barbara, heb de cake vandaag gemaakt en vind ‘m fantastisch. Mijn complimenten en bedankt voor het delen!
momnom, dat ziet er lekker uit! En laat ik nou -op biologische sinaasappels na- alles in huis hebben… ik weet wat ik morgenochtend ga doen!
Ik heb mijn blog trouwens aangepast en er bij gezet dat de zoekfunctie nu wel werkt…. thanks!