Wat is er gezelliger dan met je gezin aan tafel te zitten en zelf je eigen eten maken? Vroeger maakten we nog wel eens hamburgers op deze manier: verschillende broodjes op tafel, verschillende soorten hamburgers, tomaat, komkommer, ui, kaas, mozarella, uitgebakken bacon, sausen en ga zo maar door. Wij maakten de mooiste en lekkerste hamburgers.
Inmiddels doen we het net iets anders. We vullen rijstvellen. Deze vellen zijn te koop bij een toko. Ik zet dan allerlei dingen op tafel om de rolletjes mee te vullen. De groenten blancheer ik altijd even. Zet hiervoor een grote pan water op het vuur en wanneer het water kookt hang je een zeef in de pan waar je de kleingesneden groenten in doet. Na een halve minuut is de groente beetgaar.
Ideeën voor de vulling:
- Kip / kipfilet
- Garnaaltjes
- Eendeborst
- Spek
- Wortel
- Witte kool
- Tauge
- Komkommer
- Vermicelli (van bv mungbonen oa te koop bij de AH te vinden in het schap met Oosterse producten)
- Sla
- Munt
- Peterselie
Om in te dippen:
- Ketjap
- Satesaus
- Thaise vissaus
- Soja saus
Hieronder laat ik je via de foto’s stap voor stap zien hoe je zo’n rolletje kunt maken:
Zorg dat je een pan gekookt water op tafel hebt staan. Hier doe je 1 rijstvel voorzichtig een paar tellen in totdat het zacht is. Leg het dan op een bord.



Vandaag naar de toko geweest en de rijstvellen eens gekocht, ben benieuwd!
Wat leuk! Ga ik zeker proberen!
Gisteren nog maar een batch wortelmuffins gemaakt, momnomnom…
Heerlijk, ik maak dit ook graag. Hier in Singapore staan ze ook vaak op het menu, smullen! Een ideale glutenvrije lunch.
Mijn complimenten voor deze mooie website. En wat een lekkere recepten!
Knap van je!
Dank je wel!