Deze soep maak ik al jaren. Wanneer het voorjaar begint krijg ik altijd weer zin in deze soep. Hij is lekker licht en krijgt een heerlijke smaak door de munt. In het verleden maakte ik de soep met veel meer slagroom met daarbij nog croutons van wit brood. Nu vind ik dat minder lekker en doe ik er nog maar een beetje room in. De croutons heb ik vervangen door geitenkaas. Maar doe vooral wat je zelf lekker vindt!

Je hebt nodig
Voor 5 – 6 personen
- 1 ui
- handje vol verse muntblaadjes
- 450 gram doperwtjes
- 1 liter water
- 2 tl bouillonpoeder
- zacht geitenkaas zonder korst
- 4 plakjes katenspek
- roomboter of olijfolie
- 2 el slagroom
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Zet een pan voor soep op het fornhuis. Doe de boter of een scheut olijfolie in een pan. Snij de ui in stukken en doe in de pan. Laat even aanfruiten. Voeg de gewassen en grof gehakte blaadjes munt toe en laat dit op een laag vuurtje slinken en smaak afgeven.
Voeg de doperwtjes, water en bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de soep op een laag vuur koken totdat de doperwtjes gaar zijn. Wanneer de doperwtjes gaar zijn pureer je de soep tot een mooie homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de spek uit en zet de borden klaar. In ieder bord doe je 1 stukje geitenkaas. Giet de warme soep over de geitenkaas en garneer met de uitgebakken spek en nog wat verse munt (dit was ik vergeten). De warme soep zorgt ervoor dat de kaas lekker zacht wordt.
Enjoy!